Tilbage til nyheder
21/08-2024

Sebastian Garcia Jiménez vinder Arctic Young Chef på Færøerne

Med sejren sikrede Sebastian sig en plads i finalen i Arctic Young Chef konkurrencen, som bliver i Harpa i Reykjavik under Arctic Circle Assembly i oktober i år.


Sebastian skal repræsentere Færøerne i finalen i Arctic Young Chef konkurrencen, som bliver i Harpa i Reykjavik under Arctic Circle Assembly i oktober.

Semifinalen i Færøerne blev afholdt den 17. august i Klaksvik som en del af Føroya Sjómannadag, som er den årlige Sømandsfestival, der samlede omkring 5000 mennesker.

Sebastians vindermenu indeholdt en forret lavet med Baccala og en hovedret baseret på skrubbe. Begge retter brugte en række lokale ingredienser, såsom garnatálg (fermenteret fåretalg), lokal øl, majroer og tang. Et af konkurrencens hovedmål er at fremhæve brugen af sjældne, men lettilgængelige lokale ingredienser, som skrubbe.

Menuen blev bedømt på smag, udførelse, teknik, færdigheder, præsentation og service, hvor tidsfaktoren havde stor betydning. Dommerne roste Sebastians menu for dens "fine balance i retterne og innovative sammensmeltning af færøske og internationale elementer."

Efter konkurrencen sagde vinderen Sebastian Garcia Jiménez: "Jeg havde en fantastisk følelse under konkurrencen, den var meget velorganiseret, og jeg er begejstret for, at folk leder efter unge talenter og ønsker at give dem et ekstra skub til at gøre noget mere. Jeg ser meget frem til finalen og håber, at førstepladsen kommer med mig tilbage til mit nye hjem, Færøerne.”

"Dette er den første kokkekonkurrence nogensinde på Færøerne. Vi hos NORA er begejstrede for at have taget initiativ til en sådan begivenhed," sagde Halla Nolsøe Poulsen, direktør for NORA. "Vi håber, at dette vil være den første af mange konkurrencer, da de hjælper med at hæve de gastronomiske standarder på Færøerne, ligesom Arctic Young Chef-konkurrencen hæver det kulinariske niveau på tværs af Nordatlanten."

Dommerpanelet bestod af: Hinrik Carl Ellertson, lærer ved kokkeskolen i Island; Jákup Sumberg, kok og direktør for Sjógæti; samt Petrine Nolsøe Larsen, overtjener på restauranten Tarv i Tórshavn.

De tre finalister, der indtil videre har kvalificeret sig til finalen, er Andres Björgvinsson, Lars Abelsen og Sebastian Garcia Jiménez, som repræsenterer henholdsvis Island, Grønland og Færøerne.

Den næste nationale semifinale finder sted i Mosjøen, Norge, den 11. september. Den store finale vil derefter blive afholdt i Reykjavík under Arctic Circle Assembly i oktober.

ARCTIC YOUNG CHEF er en kulinarisk konkurrence for unge kokke og madentusiaster under 30 år fra Grønland, Island, Færøerne og Norge. Konkurrencen har særligt fokus på at fremhæve underudnyttede fødevareressourcer. Konkurrencen blev støttet og organiseret af NORA – Nordisk Atlantsamarbejde.

 

18/09-2024
Runar er sidste finalist i AYC
17/09-2024
Webinar on how to apply for NORA funding
10/09-2024
Ansøgningsskemaet er åbent
06/09-2024
Webinar om støtte fra NORA
21/08-2024
Sebastian Garcia Jiménez vinder Arctic Young Chef på Færøerne
03/07-2024
Konference for nordiske unge i Bodø & Lofoten
25/06-2024
Neural, Nordatlantisk AI Netværk