Tilbage til nyheder
15/03-2024

Kokkekonkurrencen starter i morgen

I alt 8 unge islandske kokke starter i morgen kl. 9.00 første afdeling af kokkekonkurencen Arctic Young Chef.

I morgen går startskuddet til Arctic Young Chef konkurrencen i Kópavogur, Island, hvor otte talentfulde islændinge vil konkurrere om titlen som årets mesterkok. Dette spændende arrangement markerer begyndelsen på en serie af ialt fire  konkurrencer, der vil strække sig over det nordatlantiske område.

Efter konkurencen i Island vil lignende begivenheder finde sted i Illulisat, Grønland, Klaksvík, Færøerne, og Mosjøen, Norge. Disse konkurrencer vil samle unge kokke fra hele det arktiske område og give dem mulighed for at vise deres kulinariske færdigheder og dele deres unikke kulturelle perspektiver gennem madlavning. Vinderen fra hver af de fire konkurrencer kvalificerer sig til finalen, der afholdes i Bodø i Norge senere i år. Selve finalen er den del af det stort anlagte Bodø24, hvor Bodø er eurpæisk kulturby.

NORA ser frem til denne konkurrence og ser frem til denne fejring af lokal madkultur. Et af formålene med konkurrencen er at sætte fokus på at maden skal videre ud til folket, således at vi i fremtiden kan lade os inspirere af disse unge kokke og deres retter, når vi f.eks går ned til vores lokale supermarked på indkøb. Et andet formål er også at sætte fokus på råvarer, som er relativt lette at få tilgang til, men som ikke er den del af 

Konkurencen starter på Menntaskólin í Kópavogur i morgen kl. 9.00, kokkeke får adgang til køkkenet kl 11 og har derefter to timer til at kreere to retter.

Følg konkurencen på denne hjememside: www.ayc.fo og på instagram: https://www.instagram.com/arctic_young_chef/ Som vil være meget aktivt i morgen.

26/04-2024
From Sisimiut to Edinburgh to Quebec: A Journey Toward Sustainable Development
24/04-2024
North Atlantic Youth Blue Innovation Camp
05/04-2024
Arctic Young Chef kommer til Ilulissat
18/03-2024
Andrés Björgvinsson skal repræsentere Island i Arctic Young Chef konkurrencen
15/03-2024
Kokkekonkurrencen starter i morgen
14/03-2024
Nordens dag arrangement på Færøerne 23. marts 2024
07/03-2024
16 ansøgninger