Privatlivspolitik

1. Indledning

I denne privatlivspolitik får du svar på, hvem vi er, hvordan vi samler, gemmer og bruger dine oplysninger, og hvilke rettigheder du har i den forbindelse.

2. Dataansvarlig

Nora
Bryggjubakki 12
110 Tórshavn
Tlf. 306990
Mail: nora@nora.fo 

3. Formål og hjemmel i forhold til behandling af personoplysninger

Når du melder dig til nyhedsbrevet på vores hjemmeside, indsamler vi oplysninger om dig. Formålet med behandlingen af dine oplysninger er at sende dig nyhedsbreve.

Vi indsamler også oplysninger om dig, når du benytter vores formularer. Formålet med behandling af dine oplysninger er at give dig mulighed for at melde dig til arrangementer, som vi står for, eller søge om projektstøtte.

Behandling af dine oplysninger sker med hjemmel i §8, stk. 1, nr. 1 i databeskyttelsesloven (Løgtingslóg nr. 80 frá 7. juni 2020 um vernd av persónupplýsingum).

Typer personoplysninger

Vi behandler følgende typer personoplysninger om dig: 

Almindelige personoplysninger:

  • Navn
  • Efternavn
  • Stilling
  • Telefonnummer
  • E-mail
  • Adresse
  • Betalingsoplysninger

Følsomme personoplysninger:

  • Overfølsomhed


4. Videregivelse af oplysninger

Vi videregiver dine oplysninger til vores databehandlere, som hjælper os med at behandle dine oplysninger på en god og tryg måde. Hele behandlingen, som dine oplysninger får fra vores databehandlere, udføres efter en databehandlingsaftale, vi har indgået med vores databehandlere.

Flyttes oplysninger til udlandet eller et tredje land?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller melder dig til et arrangement gennem hjemmesiden, bliver dine oplysninger sendt gennem Mandril, der gemmer en kopi af beskeden 90 dage. Mandril er en tjeneste fra Mailchimp, der holder til i USA. Maichimps privatlivspolitik kan du læse her: https://mailchimp.com/legal/privacy  

I vores formular på hjemmesiden vedrørende elektroniske ansøgninger om projektstøtte bruger vi en ekstern leverandør, Umsokn, Data bliver gemt på sikker vis i lande indenfor EU. Deres privatlivspolitik kan læses her https://umsokn.com/dk/page/privacy-policy   

5. Hvor længe gemmer vi dine oplysninger?

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, bliver din mailadresse gemt, indtil du beder om at få den slettet.

Andre oplysninger bliver gemt i NORAs elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem, og vil blive overført til opbevaring i Tjóðskjalasavnið efter afslutning af den journalperiode, hvori sagen er afsluttet.

6. Dine rettigheder

Ifølge databeskyttelsesloven har du nogle rettigheder i forbindelse med behandlingen af dine personoplysninger. Du kan bl.a. få oplyst, hvilke personoplysninger vi har om dig og få oplysningerne slettet under visse betingelser.

Ønsker du at gøre en af dine rettigheder gældende, skal du via mail henvende dig til nora@nora.fo. Vi tager derefter kontakt til dig angående, hvilke rettigheder du ønsker at gøre gældende, samt at bekræfte din identitet.

Retten til indsigt
Du har ret til at bede om indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig. Det betyder, at du kan spørge os om, hvilke oplysninger vi behandler, med hvilket formål osv.

Retten til at gøre indsigelser
Du har ret til at gøre indsigelser, hvis du er uenig i, at der gennemføres en konkret handling. Det betyder, at oplysningerne fortsat kan bruges til andre eventuelle, lovlige formål.

Retten til rettelser
Du kan bede om at få oplysninger rettet, som du ikke mener er korrekte.

Retten til sletning
Du kan bede om at få oplysninger slettet, som du mener, at vi ikke skal eller kan have registreret. Denne ret er ikke endelig. Oplysningerne bliver ikke streget, hvis de er omfavnet af anden lovgivning, eller hvis aftaler og formål giver ret til at gemme personoplysningerne.

Retten til begrænsning af behandling
Du kan bede om, at behandlingen af personoplysninger begrænses. Det betyder, at personoplysninger ikke streges, men at de bliver præciserede, at de ikke kan behandles, og at adgangen til at læse dem afgrænses.

Retten til dataoverføring
Du har i nogle tilfælde ret til at få dine personoplysninger, som du selv har givet os, overført til dig i en ordnet, almindeligt anvendt og elektronisk form.

Retten til ikke at blive profileret
Du har ret til ikke at blive profileret, medmindre det er afgørende for, at en aftale kan indgås.

Retten til at trække samtykke tilbage
Hvis behandlingen af dine personoplysninger er begrundet på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovgyldigheden af vores behandling af dine personoplysninger frem til tilbagetrækningen. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, har det bare virkning for fremtiden.

Retten til at klage
Har du spørgsmål angående behandlingen af dine personoplysninger, er du velkommen til at tage kontakt til os på nora@nora.fo

Hvis du er utilfreds med vores behandling, kan du sende en klage til eller tage kontakt med Datatilsynet. Datatilsynets oplysninger finder du her: https://dat.fo

 

Denne politik er sidst opdateret 14. januar 2023.