Tilbage til nyheder
12/01-2021

Jákup Mørkøre ny formand for NORA

I sin tredje formandsperiode ser Jákup Mørkøre frem imod tiden efter covid19 pandemien og en konference, hvor der sættes fokus på turisbranchen i en post-covid19 æra.

På NORAs komitemøde i december blev Jákup Mørkøre valgt som formand for NORA. Han afløser Lena Merete Søderholm fra Norge.

Jákup Mørkøre er rådgiver i det færøske fiskeriministerium, hvor hans ansvarsområde især er at være koordinator for et forsknings- og udviklingsprogram, der støtter innovation i fiskeriet, både på praktisk plan med støtte til forsøgsfiskeri samt støtte til forskningsprojekter.

- Dette er tredje gang jeg sætter mig for bordenden i NORA og jeg ser frem til et spændende år, som selvfølgelig, for en del af året stadig vil være mærket af covid-19 pandemien. Jeg ser også frem til NORAs initiativ med en konference, som sætter fokus på turistindustrien i en post coronatid.

NORA har også igangsat et initiativ, der vil fremme samarbejdet mellem maritime uddannelsesinstitutioner og kompetencecentre, hvor fokus er rettet mod den grønne energiomstilling i det maritime område, det ser jeg med spænding frem imod. Men især er jeg altid spændt på den nye projektforslag til samarbejdsprojekt, som NORA støtter i sine to årlige runder. Det plejer at være spændende projektideer som kommer ind og det er altid spændende at se hvad der kommer. Jeg håber at vi i de næste runder vil modtage endnu flere ansøgninger, fra de mange innovative folk i vores region, siger Jákup Mørkøre, NORAs nye formand.

Jákup Mørkøre er uddannet kemiingeniør og har arbejdet både i det private erhvervsliv på Færøerne samt de seneste år i Fiskeriministeriet, han har sidder i NORAs komite siden 2006. Jákup tiltrådte formandskabet. 1. januar 2021

15/07-2021
NORAs sekretariat i Tórshavn har sommerferielukket frem til 16. august
01/07-2021
NORAs årsrapport som digital løsning
28/06-2021
Vil du være med til at styrke samarbejdet i Nordatlanten?
02/06-2021
Sjømat og transport får NORA-støtte
23/03-2021
Nordatlantisk ungdomshackathon ga nye ideer til regionen
24/02-2021
Transatlantisk hackathon om helse og turisme
22/01-2021
Funding for North Atlantic collaboration projects