Tilbage til nyheder
12/01-2021

Jákup Mørkøre ny formand for NORA

I sin tredje formandsperiode ser Jákup Mørkøre frem imod tiden efter covid19 pandemien og en konference, hvor der sættes fokus på turisbranchen i en post-covid19 æra.

På NORAs komitemøde i december blev Jákup Mørkøre valgt som formand for NORA. Han afløser Lena Merete Søderholm fra Norge.

Jákup Mørkøre er rådgiver i det færøske fiskeriministerium, hvor hans ansvarsområde især er at være koordinator for et forsknings- og udviklingsprogram, der støtter innovation i fiskeriet, både på praktisk plan med støtte til forsøgsfiskeri samt støtte til forskningsprojekter.

- Dette er tredje gang jeg sætter mig for bordenden i NORA og jeg ser frem til et spændende år, som selvfølgelig, for en del af året stadig vil være mærket af covid-19 pandemien. Jeg ser også frem til NORAs initiativ med en konference, som sætter fokus på turistindustrien i en post coronatid.

NORA har også igangsat et initiativ, der vil fremme samarbejdet mellem maritime uddannelsesinstitutioner og kompetencecentre, hvor fokus er rettet mod den grønne energiomstilling i det maritime område, det ser jeg med spænding frem imod. Men især er jeg altid spændt på den nye projektforslag til samarbejdsprojekt, som NORA støtter i sine to årlige runder. Det plejer at være spændende projektideer som kommer ind og det er altid spændende at se hvad der kommer. Jeg håber at vi i de næste runder vil modtage endnu flere ansøgninger, fra de mange innovative folk i vores region, siger Jákup Mørkøre, NORAs nye formand.

Jákup Mørkøre er uddannet kemiingeniør og har arbejdet både i det private erhvervsliv på Færøerne samt de seneste år i Fiskeriministeriet, han har sidder i NORAs komite siden 2006. Jákup tiltrådte formandskabet. 1. januar 2021

22/01-2021
Funding for North Atlantic collaboration projects
19/01-2021
Webinar om prosjektstøtte / Webinar on project funding
15/01-2021
Støtte til samarbeidsprosjekter i Nord-Atlanteren
12/01-2021
Jákup Mørkøre ny formand for NORA
09/12-2020
Tre ungdomsinitiativer modtager støtte fra NORA
19/11-2020
COVID-19 og NORDEN – Krisehåndtering og samarbejde
12/10-2020
Stor interesse for nordatlantisk samarbeid