Tilbage til nyheder
09/12-2020

Tre ungdomsinitiativer modtager støtte fra NORA

10 Nordatlantiske samarbejdsprojekter modtog støtte i denne omgang fra NORA. De strækker sig fra tangopdræt over nicheturisme og ansigtsmasker af fiskeskind til ungdom og klimaændringer

NORAs arbejdsudvalg holdt møde – endnu et virtuelt grundet covid19 – torsdag den 26. november, hvor der blev bevilliget støtte til 10 nordatlantiske samarbejdsprojekter. I alt blev der bevilliget støtte på lidt over 2,6 mio DKK.

Ungdom er en del af indsatsområderne i NORAs strategi og det er derfor med stolthed, at NORA denne gang har støttet tre projekter. Ét af projekterne sætter fokus på at få unge til at deltage i ungdomsarbejde på nationalt og internationalt, det henvender sig især til unge i Vestnorden, hvor ungdomsorganisationerne ikke er så velorganiserede, ét andet projekt sætter fokus på ’morgendagens ledere’ og resultatet er en række interviews, der vil blive publiceret i regionale medier. Det tredje projekt har fokus på klimaændringer og vil inddrage regionens ungdom i miljømonitoreringen af de forskellige og i nogle tilfælde truede arktiske dyre- og plantearter.

En fælles udfordring for mange nordatlantiske myndighedsorganer kan være at leve op til europæiske standarder på det digitale område. Med udgangspunkt i et vestnordisk samarbejde vil de nationale arkiver udvikle et program, der på den ene side skal leve op til internationale standarder og også lette adgangen for offentligheden til arkiverne.

NORA har flere gange støttet forskellige nicheinitiativer i rejsebranchen, denne gang er det kombinationen af uld, strikning og vandreture, der søges udviklet som turismetilbud i fællesskab over hele regionen, og som muligvis udvides til samarbejde med vores skotske naboer.

Covid19 situationen har medført, at rejsebranchen har været nødt til at finde måder at sørge for at indtægterne primært bliver i lokalsamfundet og ikke ender hos multinationale booking firmaer. Projektet Guide til Grønland og Færøerne vil udvikle en marketingplatform til det lokale turistliv.

NORA har over de seneste år støttet nogle projekter, som har haft geoparker som omdrejningspunkt. Nu tages næste skridt hvor de lokale turudbydere og andre aktører i områderne rundt om geoparkerne inddrages i udviklingen af parkernes kommercielle muligheder

Med udgangspunkt i den cirkulære økonomi vil projektet Rural værdiskabelse sætte fokus på bæredygtig udvikling af den lokale turistbranche i samarbejde med kommuner

Den verdensomspændende Covid19-pandemi har medført et stort forbrug af ansigtsmasker. Nordatlantiske designere – blandt andet nogle af dem som var med i Blue Fashion Challenge – vil nu udvikle masker baseret på fiskeskind.

Det tiende projekt, som fik støtte er et fortsat projekt, der skal arbejde med tang og tangdyrkning i Nordatlanten.

NORA udlyser projektstøtte to gange årligt og den næste ansøgningsfrist er mandag den 8. marts 2021. Læs mere om hvordan man søger om støtte fra NORA på: https://nora.fo/guide-til-projektstotte 

 

18/07-2022
Vi har ferielukket 18. juli - 8. august
09/06-2022
6 samarbejdsprojekter fik støtte
02/05-2022
NORAs årsrapport 2021 som digital løsning
28/03-2022
UNLEASH Greenland 2022
23/03-2022
Online seminar 28. marts: Energy Transition - Challenges of Small Ports
21/03-2022
Ny rapport: Hvordan har den nordiske region det i efterdønningen af Covid-19?
14/02-2022
In Residence in the Arctic baner vejen fra storby til udkant