Tilbage til nyheder
10/10-2023

Projektet ”Arktisk natur og ungdom” på konference på Færøerne

Det NORA-støttede projekt Arktisk Natur og ungdom (engelsk titel Youth for Arctic Nature (YAN)) ledte to workshops på Náttúruráðstevnan 2023, som Færøernes naturfredningsforening, arrangerede i sidste uge. YAN er et internationalt projekt, der kombinerer overvågning af dyrelivet og miljøundervisning med det mål at engagere unge i alderen 5 til 30 år i deres samfund og i studiet af naturen samt klimaforandringer i arktiske og subarktiske områder.


YAN er et internationalt projekt, der kombinerer overvågning af dyreliv og miljøundervisning. Projektet henvender sig til unge i alderen 5 til 30 år, med et ønske om, at de skal blive mere aktive i deres samfund. Projektet er dedikeret til unge og arbejder i tæt samarbejde med forskere, undervisere og lokale samfund. Dets overordnede mål er todelt. For det første sigter det på at uddanne og aktivt engagere unge i forståelsen af naturen og de udfordringer, der er knyttet til klimaforandringer i arktiske og subarktiske områder. For det andet arbejder projektet sammen med lokale forskere for at inddrage unge i indsamlingen af vigtige overvågningsdata, som direkte kan bidrage til igangværende videnskabelige overvågningsprogrammer.

NORAs har støttet YAN-projektet over tre omgange siden 2021, støtten er gået til udviklingen af aktiviteter og værktøjer til at engagere forskellige partnere. Disse omfatter en online guide til Nordøstatlantens naturhistorie, en app designet til opbevaring og deling af resultater, samt en gratis håndbog med titlen "Handbook of Nature Activities: Engaging Discovery, Inclusion, Play and Learning in Connection with Arctic Nature." Håndbogen sigter på at inspirere og fremme integration og inklusion i udendørs undervisning og lære unge om vigtigheden af at bevare og beskytte naturen.

”Deltagelsen i Náttúruráðstevnan 2023 var en berigende mulighed for at skabe netværk, kulturel udveksling og vidensdeling. Det bidrog også til en øget bevidsthed om naturens og miljøets betydning,” siger Jessica Aquino projektleder for Arktisk natur og ungdom.

Du kan finde yderligere oplysninger om projektet på deres hjemmeside: www.arcticnature.org.

05/12-2023
Støtte til 10 samarbejdsprojekter
10/11-2023
Udlysning fra det Nordiske Fiskerisamarbejde om innovation indenfor bæredygtig havøkonomi
10/10-2023
Projektet ”Arktisk natur og ungdom” på konference på Færøerne
03/10-2023
Rødtang på Seagriculture USA 2023
01/09-2023
Webinar om projektansøgning
30/08-2023
Så er ansøgningsskemaet åbent
29/08-2023
Ásmundur Guðjónsson siger farvel efter 8 år som direktør for NORA