Tilbage til nyheder
09/06-2022

6 samarbejdsprojekter fik støtte

På NORAs komitemøde, der blev afholdt i smukke sydgrønlandske Qaqortoq, bevilligede komiteen støtte til i alt seks nordatlantiske samarbejdsprojekter.

I alt fik de seks projekter bevilliget 2,6 mio danske kroner i støtte.

Tang anses af mange for at være én af de store muligheder for et kommende erhvervseventyr i Nordatlanten. NORA har også støttet flere projekter de senere år, og i denne ansøgningsrunde har projektet Tang i Nordatlanten modtaget støtte til det fortsatte samarbejde.

Bæredygtighed har været i fokus i hele NORAs levetid, og projektet Netværk for bæredygtigt fiskeri vil være en aktiv spiller på den bæredygtige bane, hvor de blandt andet vil være høringspart til f.eks. MSC.

Bæredygtige energiløsninger har også stor betydning for både regionen og ikke mindst resten af verden. I denne ombæring har NORA støttet et norsk-islandsk initiativ, der på den lange bane har til hensigt at producere bæredygtigt flybrændstof.

Ved sidste runde fik projektet Forretningsengle støtte til det indledende arbejde og partneropbygning. Projektet har nu modtaget støtte til arbejdet, der vil sætte fokus på at skaffe lokale investorer til lokale opstartsvirksomheder.

Vikingenetværk og unge er et projekt, der vil lære unge mennesker de gamle traditionelle håndværk, og samtidig give dem indblik i, hvordan turisme kan løfte lokalsamfundet.

Desuden fik et andet ungdomsorienteret projekt en ny bevilling til det fortsatte arbejde. Arktisk natur og ungdom skal sikre lokale miljøprojekter, der skal ledes af den lokale ungdom.

NORAs næste ansøgningsfrist er mandag den 3. oktober 2022. Læs mere om hvordan man søger om støtte fra NORA på: https://nora.fo/guide-til-projektstotte. Ansøgningsskemaet åbner ultimo august. Du kan høre og lære mere om støttemulighederne på webinarer, som NORA tilbyder sidst i august.

18/07-2022
Vi har ferielukket 18. juli - 8. august
09/06-2022
6 samarbejdsprojekter fik støtte
02/05-2022
NORAs årsrapport 2021 som digital løsning
28/03-2022
UNLEASH Greenland 2022
23/03-2022
Online seminar 28. marts: Energy Transition - Challenges of Small Ports
21/03-2022
Ny rapport: Hvordan har den nordiske region det i efterdønningen af Covid-19?
14/02-2022
In Residence in the Arctic baner vejen fra storby til udkant