Tilbage til nyheder
16/08-2017

Blue Fashion Challenge 2017

Hvordan bliver resultatet, når topdesignere får til opgave at fremstille moderne tøjdesign ud af marine råvarer, som f.eks. tang, sæl, skaldyr og fisk?

Svaret får vi i løbet af d. 22-27 august i Tórshavn, Færøerne, da designerne vil kæmpe om at kreere det bedste og mest spændende haute couture, baseret på de givne råvarer. 

Blue Fashion Challenge bygger på idéen, om at finde nye, innovative og bæredygtige råvarer til modeindustrien. Initiativet skal dermed bidrage til at løfte industrien ind i en ny tidsalder, hvor ressourcer og industrien skal være i balance med naturen.

Projektet tager derefter skikkelse af en konkurrence, hvor en række kendte designere får til opgave, at skabe nye og spændende modevarer ud af de ’alternative’ råvarer, der stilles til rådighed. Det vil stille store krav til designerne, idet de i udgangspunktet vil bestige et relativt ukendt territorium, i forhold til råvarerne, de skal bruge til opgaven.

Historisk set vil nogle af råvarerne ikke være ukendte, specielt med sælskind, som jo er velkendt i fangersamfund. Men i forhold til tang, skaldyr og fisk taler vi om råvarer, der stadig undergår en spændende udvikling. Her er talen om virkelig innovation, hvor designerne vil være med til at give et bud på, hvorledes disse vil kunne bruges i fremtidens modeindustri.

I løbet af Blue Fashion Challenge Days 1-3 arbejder designerne med sine kreationer. Kulminationen bliver den store præsentation af alle resultaterne, som bæres af professionelle modeller. Det bliver nede ved Tórshavns marina i et fint, restaureret pakhus: Østrøm.

Modellerne fotograferes under fremvisningen af den internationalt kendte modefotograf Tommy Ton. Han vil desuden fotografere modellerne på forskellige lokationer omkring på Færøerne. Tommy Ton er en af tidens mest fulgte modefotografer. Han har samarbejdet med mærkevarer som Loewe, Michael Kors, Swarowski, Luis Vuitton, Levi’s m.fl.

Blue Fashion Challenge konkurrencen afgøres af et dommerpanel, bestående af Tommy Ton som formand. De øvrige dommere er bl.a. Sarah Ditty fra Fashion Revolution, Suzi Christoffersen fra Danish Fashion Institute og Halla Helgadóttir fra Icelandic Fashion Center.

Både konkurrencen og designprocessen inviterer til, at relevante parter kan følge med. Det forventes, at en bred vifte af interessenter får mulighed til at deltage, herunder repræsentanter presse, miljøinstitutioner og industrien. Eventen følges også af eksperter fra fiskeindustrien samt aktører fra i den nordatlantiske region. Konkurrencen bliver delvis åben for tilskuere udefra. 

Blue Fashion Challenge er et resultat af det nordiske formandsskabsprojekt i 2015, hvor fokus blev rettet imod ”vækst i den blå bioøkonomi”. Med dette afsæt vil arrangementet undersøge forskellige aspekter af, hvordan de marine værdikæder kan opbygges i nye, utraditionelle sektorer, som f.eks. den kreative industri, særligt inden for tøjdesign. Initiativet blev realiseret i et samarbejde mellem det færøske fiskeriministerium og NORA (Nordisk Atlantsamarbejde).

16/03-2020
COVID-19: Sekretariatet jobber hjemmefra / Secretariat working from home
10/03-2020
NORA søkir eftir lesandi
22/01-2020
Støtte til nordatlantisk projektsamarbejde
03/01-2020
NORA vil bygge bro vestover
28/11-2019
Nye spennende samarbeidsprosjekter på gang
16/09-2019
Foreslår mer fokus på delingsøkonomi
01/07-2019
Komitémøde i historiske rammer