Aktiviteter

FabLab sommerskole for lærlinge

Formålet med FabLab sommerskolen var at bringe nordiske lærlinge sammen og give dem mulighed for at lære om ny teknologi og lære nye færdigheder samt at få erfaring med nordiske samarbejdsmuligheder. Unge, som producerer ting sammen, er en stærk måde at få folk fra forskellige lande til at arbejde sammen og samarbejde.
I sommeren 2017 inviterede NORA lærlinge fra hele NORA-regionen – Norge, Færøerne, Grønland og Island – til at deltage i et FabLab-sommerskoleprogram på Vestmannaeyjar, Island.

I FabLab sommerskolen lærte eleverne om digitale fabrikationsteknikker. De lærte også om 2D og 3D designsoftware og brugte CNC fræsemaskiner, vinyl cutter, laser cutter, 3D printere og programmerede nogle elektroniske komponenter.

Virkningen af NORAs FabLab-sommerskoleprogrammer har ikke kun været inden for at lære nye tekniske færdigheder. Den sociale effekt er også et vigtigt element. Lærlinge fra NORA-regionen mødtes i NORAs FabLab sommerskole. De studerende arbejdede sammen på nogle interessante projekter, og de har holdt kontakten efter sommerskoleopholdet. De har således fortsat med at lære mere om hinanden, om de andre lande og om hvordan man lever og lærer i nabolandene.