Tilbage til projekter
Støtte:
Other
Land:
Faroe Islands, Iceland, Greenland, Norway
År:
2000

Markedsføring af kulturprodukter


Projektgruppe bestående af repræsentanter fra musikforlag i de 4 lande havde sit første møde på Færøerne 24-25. maj 1997. Arbejdet i 1997 har bestået i promovere cd’ere med musik fra området både i regionen og udenfor regionen. Der er opnået kontakter på flere messer og der er udarbejdet og udarbejdes brochurer, demo-cd'ere og videoer til præsentation. Projektet præsenteres under navnet ”Music from the Deep North”.

Projektet fortsættes i 1998/99 med professionel projektledelse for at sikre hurtig opfølgning i salgsarbejdet overfor de kontakter, der er opnået i det første år udenfor NORA-området og for at sikre en stabil distribution af cd-ere fra de fire lande i den nordiske Atlantregion. Projektet bidrager også til for at øge kompetencen i projektledelse i NORA-området.

Cd’ere i regionen dækker en række musikgenrer. På grund af lave oplagstal er indtægterne ved udgivelse av cd’ere oftest kun nok til at dække produktionsudgifterne. Aflønning af kulturarbejdere og forlag i rimelig grad forekommer sjældent. Meningen med projektet er at øge salget - først i hele regionen og siden udenfor regionen – så der opnås oplagstal, der kan skabe basis for en kulturproduktion på kommerciel basis med de deraf afledede beskæftigelses- og erhvervsudviklingseffekter. Projektet er initieret af NORA og er med til udvikle den regionale identitet.

Projektet er i 1999 overtaget af de fire deltagende musikforlag og afsluttes af dem i NORA regi.


Støttet andel

DKK 450000