Tilbage til projekter
Støtte:
Maritime
Land:
Faroe Islands, Iceland, Greenland, Norway
År:
2000

Produktivitet i fiskerinæringen


Samarbejde mellem Islands Universitet og Universitetet i Tromsø. Desuden samarbejde med forskere i Grønland og Færøerne og en række andre lande.

Formålet med dette projekt er at sammenligne produktiviteten i fiskerinæringen i de nordatlantiske fiskerilande. Fiskerinæringens særlige forhold gør det nødvendigt at udvikle særlige metoder, der afspejler samspillet mellem fiskerierne og ressourcerne. Det kræver opbygning af en database og et omfattende analysearbejde af de indsamlede data. Det afsluttende trin vil være en sammenligning af produktiviteten og påpegning af positive og negative forhold i forvaltningen der påvirker produktiviteten. Udredningsarbejde vil kunne give væsentlige bidrag til de nordatlantiske fiskeriforvaltninger, som en del af grundlaget for en rationel og effektiv forvaltning.

En konference afholdt i september 1997 i Reykjavík havde væsentlige empiriske og teoretiske bidrag. Der er publiceret en række artikler i forbindelse med projektet. Projektet er i sin tredje og sidste fase og endelig rapport og regnskab forventes i år.


Støttet andel

DKK 900000