Tilbage til projekter
Støtte:
Maritime
Land:
Faroe Islands, Iceland, Greenland, Norway
År:
2000

Havpattedyr


Sekretariatsinitieret projekt.

Formålet med dette projekt er at kortlægge hvad der forhindrer befolkningerne i regionen at udnytte de rige ressourcer af havpattedyr.

I 1996 blev der bevilget DKK 100.000 til hvert af følgende formål.

  1. Konference om udnyttelse af hvaler afholdt 1. mars 1997 i Reykjavík. Konferencen blev arrangeret af interesseorganisationen High North Alliance og Islands Universitet. En rapport fra konferencen er publiceret.
  2. Konference om at udnytte sæler, der afholdtes 25-27 November 1997 i St. Johns, Newfoundland. Konferencen blev arrangeret af North Atlantic Marine Mammal Commission, NAMMCO og regeringen i Newfoundland - Labrador er vært. Udover NORA er Nordisk Ministerråd, High North Alliance og Inuit Circumpolar Conference partnere med NAMMCO ved arrangementet. Konferencen var meget vellykket og der er etableret et netværk for brugere af sælressourcer, der vil fortsætte med at samarbejde med udvalgte problemstillinger, især overvindesle af handelshindringer og overbevinsing af forbrugerne om at sælprodukter har gode egeneskaber som fødevarer, skind og som medicinske produkter.
  3. Der i 1997 afsat 250.000 til at fortsætte arbejdet med sæler. Der er desuden afsat 220.000 til Orsoq projektet i Grønland.

Støttet andel

DKK 480000