Tilbage til projekter
Støtte:
Maritime
Land:
Faroe Islands, Iceland, Greenland, Norway
År:
2000

UNESCO, MOST


UNESCO har et globalt program der beskæftiger sig med “Management of Social Transformations” hvordan samfund håndterer sociale ændringer. Et program under dette er “Coping with local-global interactions in economic, technological and environmental transformations”, håndtering af økonomiske, teknologiske og miljømæssige ændringer forårsaget af lokale/globale samspil.

Et særligt projekt under denne overskrift er UNESCO MOST Circumpolar Coping Processes. MOST CCPP. En gruppe forskere fra 9 lande har dannet et transatlantisk forskningsnetværk (Norge, Sverige, Finland, Danmark. Grønland, Færøerne, Island, Canada og Rusland). Dette dækker den Nordiske Atlantregion med denne regions nærområder. NORA har foreløbig finansieret struktureringen af samarbejdet og muligheden for at forskerne træffes i en pilot fase. Der blev i marts 1998 afholdt en brugerkonference for erhvervsfolk i Isafjørður på Island i foråret 1998. Konferencens arbejdstitel er “Lokale mestringsstrategier - læring og proces, en NORA konference”.

Deltagerne var lokale erhvervsfolk fra de lokalsamfund det er meningen at studere og projektets forskerteam. Rapporten fra konferencen i Ísafjørður er under udarbejdelse.


Støttet andel

DKK 289000