Aftur til tíðindi
01/07-2019

Komitémøde i historiske rammer

NORA-komiteen holdt sit sommermøde i historiske rammer på Reykholt i Island. Reykholt var hjemsæde for Snorri Sturlason, som anses for at være fader til Heimskringla og Snorris Edda, der er vigtige værker i den islandske sagatradition. På mødet bevilligede komiteen støtte til seks nye projekter.

NORA-komiteen holdt sit sommermøde i historiske rammer på Reykholt i Island. Reykholt var hjemsæde for Snorri Sturlason, som anses for at være fader til Heimskringla og Snorris Edda, der er vigtige værker i den islandske sagatradition.

På mødet bevilligede komiteen bevilling til seks projekter, der skal styrke samarbejdet i Nordatlanten. Projekterne strækker sig tematisk fra bæredygtig turisme, over digitalisering til genetisk bestemmelse af sildebestanden i Nordatlanten.

Projektet SNP- sild vil genetisk undersøge de i alt syv sildebestande, der findes i det nordatlantiske havområde, et af de konkrete resultatet af projektet forventes at være en bedre funderet forvaltningen af bestanden.

Træer er ikke det som den nordatlantiske region er mest kendetegnet ved, men til trods for dette, så findes der nogle arter, er overlevet de ekstreme vejrmæssige omstændigheder. Projektet Poppel i Nordatlanten vil teste 25 forskellige kloner af poppel, der forventes at være mere resistente over for svampe og frost.

Projektet Klyngesamamarbejder er nu i sin afsluttende fase af tre år. Projektet har sat fokus på klyngedannelse mellem aktører in turistindustrien og turismen.

Projektet Bæredygtige madoplevsler sætter lokal mad på agendaen og dette kobles op imod innovation og iværksætteri i Nordatlanten.

Nordregio har lavet en undersøgeæse af hvordan digitalisering kan være med til at styrke udkantsområder, desværre satte dette nordiske projekt ikke kikkerten mod Grønland og Færøerne, det har NORA med denne bevilling til projektet Digitalisering i udkanten nu sikret vil blive gjort.

Ét af NORAs tværsektorielle indsatsområder er ungdom. Projektet Innovation og Ungdom bygger videre på NORAs innovationskonference i 2018. Projektet vil gennem praktisk samarbejde mellem de fire NORA lande sætte fokus på ungdom og innovation.

NORA har ansøgningsfrist to gange årligt. Næste ansøgningsfrist

NORA udlyser projektstøtte to gange årligt og den næste ansøgningsfrist er mandag den 7. oktober 2019. Læs mere om hvordan man søger om støtte fra NORA på: https://nora.fo/guide-til-projektstotte 

05/04-2024
Arctic Young Chef kommer til Ilulissat
18/03-2024
Andrés Björgvinsson skal repræsentere Island i Arctic Young Chef konkurrencen
15/03-2024
Kokkekonkurrencen starter i morgen
14/03-2024
Nordens dag arrangement på Færøerne 23. marts 2024
07/03-2024
16 ansøgninger
08/02-2024
Webinar: Hvordan søger jeg støtte?
16/01-2024
Så er ansøgningsskemaet åbent - frist 4. marts 2024