Til baka í fréttir
07/01-2019

Støtte til seks samarbejdsprojekter i Nordatlanten

Ved NORAs komitémøde i december, blev der vedtaget at støtte seks spændende nordatlantiske samarbejdsprojekter. Projekterne strækker sig tematisk fra tangopdræt over turisme til digitalisering.

NORAs komite vedtog på komitemøde i december at give støtte til seks samarbejdsprojekter.

Ét af projekterne er en videreførelse af arbejdet der blev grundlagt i netværksprojektet ALGET, som arbejdede med små og mellemstore aktører indenfor algebranchen. I det fortsatte projekt, lægges der især vægt på kvalitetssikring og standarder fra ‘hav til bord’.

Søpølser er en art, som har et vist udviklingspotentiale. Projektet Bæredygtige søpølser skal arbejde med en innovationsplatform for opdræt af bæredygtige søpølser.

Det fortsatte projekt Hydrogenlæringsnetværk fik også støtte. Projektet skal arbejde med at udbrede kundskaben og brugen a hydrogen som energikilde i tyndbefolkede områder.

Digitale nomader er navnet på et projekt, der vil arbejde med kreative industrier og digitalisering i forbindelse med såkaldte co-working spaces. Fokus er på små bygder, typisk bygder der har været fiskerlejer, og hvor der skal undersøges om det er muligt at skabe arbejdsmuligheder i forbindelse med de digitale industrier, og dermed skabe muligheder for at unge kan bo i disse bygder.

Innovation og ungdom, er det projekt, der bygger videre på NORAs konference i 2018 om ungdom og innovation. Formålet med projekter, der i første omgang er forprojekt, er at skabe et netværk, der vil arbejde med udvikling af ideen om ungdom og innovation.

NORA udlyser projektstøtte to gange årligt og den næste ansøgningsfrist er den 4. Marts 2019

Læs mere om ansøgninger på NORAs guide: https://nora.fo/guide-til-projektstotte

18/03-2024
Andrés Björgvinsson skal repræsentere Island i Arctic Young Chef konkurrencen
15/03-2024
Kokkekonkurrencen starter i morgen
14/03-2024
Nordens dag arrangement på Færøerne 23. marts 2024
07/03-2024
16 ansøgninger
08/02-2024
Webinar: Hvordan søger jeg støtte?
16/01-2024
Så er ansøgningsskemaet åbent - frist 4. marts 2024
11/01-2024
Webinar om støtte fra NORA