Back to news
09/06-2022

Seks samarbejdsprojekter fik støtte

På NORAs komitemøde, der blev afholdt i smukke sydgrønlandske Qaqortoq, bevilligede komiteen støtte til i alt seks nordatlantiske samarbejdsprojekter.

I alt fik de seks projekter bevilliget 2,6 mio danske kroner i støtte.

Tang anses af mange for at være én af de store muligheder for et kommende erhvervseventyr i Nordatlanten. NORA har også støttet flere projekter de senere år, og i denne ansøgningsrunde har projektet Tang i Nordatlanten modtaget støtte til det fortsatte samarbejde.

Bæredygtighed har været i fokus i hele NORAs levetid, og projektet Netværk for bæredygtigt fiskeri vil være en aktiv spiller på den bæredygtige bane, hvor de blandt andet vil være høringspart til f.eks. MSC.

Bæredygtige energiløsninger har også stor betydning for både regionen og ikke mindst resten af verden. I denne ombæring har NORA støttet et norsk-islandsk initiativ, der på den lange bane har til hensigt at producere bæredygtigt flybrændstof.

Ved sidste runde fik projektet Forretningsengle støtte til det indledende arbejde og partneropbygning. Projektet har nu modtaget støtte til arbejdet, der vil sætte fokus på at skaffe lokale investorer til lokale opstartsvirksomheder.

Vikingenetværk og unge er et projekt, der vil lære unge mennesker de gamle traditionelle håndværk, og samtidig give dem indblik i, hvordan turisme kan løfte lokalsamfundet.

Desuden fik et andet ungdomsorienteret projekt en ny bevilling til det fortsatte arbejde. Arktisk natur og ungdom skal sikre lokale miljøprojekter, der skal ledes af den lokale ungdom.

NORAs næste ansøgningsfrist er mandag den 3. oktober 2022. Læs mere om hvordan man søger om støtte fra NORA på: https://nora.fo/guide-til-projektstotte. Ansøgningsskemaet åbner ultimo august. Du kan høre og lære mere om støttemulighederne på webinarer, som NORA tilbyder sidst i august.

18/03-2024
Andrés Björgvinsson skal repræsentere Island i Arctic Young Chef konkurrencen
15/03-2024
Kokkekonkurrencen starter i morgen
14/03-2024
Nordens dag arrangement på Færøerne 23. marts 2024
07/03-2024
16 ansøgninger
08/02-2024
Webinar: Hvordan søger jeg støtte?
16/01-2024
Så er ansøgningsskemaet åbent - frist 4. marts 2024
11/01-2024
Webinar om støtte fra NORA