Tilbage til nyheder
23/11-2021

NORA i 25 år - en storslået fejring på Nordatlantens Brygge

Nu kan du nu se billeder, de udstillede projekthistorier, og optagelser fra NORA’s 25-års reception på Nordatlantens Brygge den 3. november.

Hør de tre veteraner i det nordatlantiske samarbejde - Steingrímur Sigfusson fra Island, Eirik Fiva fra Norge og Jákup Mørkøre fra Færøerne - diskutere det vestnordiske samarbejde i et historisk perspektiv. Det vestvendte samarbejde, som opstod i midten af 70-erne, havde god medvind igennem 80-erne, hvor flere vestnordiske samarbejdsorganer så dagens lys. De tre deltagere diskuterer NORAs rolle som projekt- og allianceskabende aktør igennem 25 år, og institutionens fremtidige rolle som dagsordensættende organ i spændefeltet mellem politisk strategi og regionalt folkeligt samarbejde.

Denne spændende diskussion bliver efterfulgt af et ikke mindre spændende oplæg fra samfundsforsker Dennis Holm, som giver sit bud på de udfordringer og muligheder, som han ser i den nordatlantiske region i fremtiden. Han ser en tendens til at særlig den yngre generation sætter spørgsmålstegn ved dagsordenen i dagens forbrugersamfund, og at udkantsområderne i større grad er blevet et reelt alternativ til et liv i balance. Fokus på at skabe en stærk tilknytning mellem natur og menneske er med til at skabe bolyst og tiltrække tilbageflyttere og nye tilflyttere. Holm mener, at NORA også fremover har en vigtig rolle at spille som den facilitator, som kan knytte bånd mellem de Nordatlantiske samfund, og være med til at få de gode historier frem.

Som den store finale for aftenen havde vi den udsøgte glæde at høre vinderen af dette års Nordisk Råds Musikpris, færøske Eivør Pálsdóttir, som med sin fantastiske sangstemme tryllebandt hele selskabet.

Se eller gense højdepunkterne fra vores store aften HER

23/03-2023
Nordens dag 2023
19/03-2023
Vellykket UNESCO-konference i Sisimiut, Grønland
14/03-2023
Halla Nolsøe Poulsen bliver NORAs nye direktør
06/03-2023
Uldvandreture går ind i afsluttende projektår
20/02-2023
NORAs årsrapport på ’gaden’
17/02-2023
Meget stor interesse for direktørstilling
07/02-2023
Projektstøtte: Ansøgningsfrist 6. marts.